Един от известните н примамливи кътове по южното черноморско крайбрежие, там където гористите странджански разклонения се оглеждат в бистрите морски дълбини е разположено курортното селище Китен.
 
Курортно селище Китен се намира в югоизточната част на Република България, на Черноморското крайбрежие, на 55 км югоизточно от областния център гр.Бургас.

Разположено е северно от устието на река Караагач/Китенска р./, а част от него - на малкия полуостров Урдовиза.

Китен започва да се развива бързо като курортно селище през 60 -те години на XX век благодарение на добрите ресурси за туризъм.
През 1962 г. селището получава статут на национален курорт. През 90-те години е бумът на строителството на частни хотели и квартири, ресторанти, увеселителни заведения.

За период от 10 години са издигнати 30 нови хотела, множество станции са обновени застроената площ на селището нарастна около 4 пъти.

Много туристи предпочитат Китен заради по-чистото море, красивите горски масиви, целта е това да се запази и Китен да задържи славата си на един екологично чист морски курорт.

Романтиката е в живописната околна среда и двата уютни плажа: северния - Атлиман и южния - Караач. Между тях, навътре в морето се вдава полуостров с митичното име Урдовиза.

Град Китен разполага с два пясъчни плажа с обща площ от около 145 000 кв.м. Северният плаж или "Китен Атлиман" се намира в дъното на едноименния залив.

Той е с площ от около 81 000 кв.м която включва и красиви пясъчни дюни. От двете страни плажът е заграден от висок скалист бряг.
Научете повече за Китен - цъкнете тук! Очакваме ви!
НАЧАЛО | ЗА ХОТЕЛА | ГАЛЕРИЯ | ЗА КУРОРТА | КОНТАКТИ | 0550 363 84 | 0888 31 65 75 Уебсайта е направен от Китен & Махало Медия